American Murder

American Murder: The Family Next Door (2020) recensie

American MurderOnlangs verscheen op Netflix de documentaire American Murder: The Family Next Door. Een aangrijpend verslag van de Watts familiemoorden die in augustus 2018 plaatsvonden. Een jonge moeder van twee kinderen, Shan’ann Watts, komt in de holst van de nacht thuis na een zakenreis, maar het is de laatste keer dat ze wordt gezien. De dagen erna verblijven Shan’ann’s beste vriendin, haar man Chris en de gemeenschap in het ongewisse over haar plotselinge verdwijning. Hoewel, de autoriteiten iemand op het spoor zijn, die iets te maken kan hebben met de mysterieuze verdwijning van Shan’ann en haar dochters.

Chris is in dit verhaal de wolf in schaapskleren. De ogenschijnlijk rustige man reageert verbaasd als Shan’ann’s beste vriendin ’s ochtends met de politie op de stoep staat. Omdat zij zich ernstige zorgen maakt over Shan’ann’s gezondheid. Maar in de woning worden er aanwijzingen gevonden dat Shan’ann zonder bericht met haar kinderen is vertrokken. Haar trouwring ligt op het nachtkastje, haar mobiel en medicijnen liggen in de huiskamer en de lievelingsdekentjes van haar kroost zijn verdwenen. Chris doet tegenover de media een dringende oproep aan zijn vrouw of ze alsjeblieft weer naar huis wilt komen.

Het onderzoek wordt direct opgestart en de lokale autoriteiten werken intensief samen met de FBI om het mysterie te ontrafelen. Hoewel Chris een plausibel verhaal vertelt, is er achterdocht. En wanneer hij een leugendetectortest moet doorstaan, valt hij volledig door de mand. Chris weet meer over de verdwijning van zijn vrouw en kinderen. De bekentenis die volgt is bloedstollend en angstaanjagend. Dat de zaak in een compleet ander perspectief zet en zowel naasten als de gemeenschap vol verbazing en afschuw achterlaat.

In tegenstelling tot vergelijkbare documentaires op de welbekende televisiezenders, is American Murder: The Family Next Door samengesteld met echte beelden van de familie Watts. Met behulp van filmpjes die op social media zijn geplaatst, opnames die door de autoriteiten zijn gemaakt en beveiligingscamera beelden van de buurtbewoners, wordt er een verhaal verteld dat huiveringwekkend is. Dat je haren in je nek overeind doet staan en vol ongeloof achterlaat. Het engste is nog dat dit het bewijs is dat zelfs jouw vriendelijk ogende buurman ook een duistere kant kan hebben.

  • Documentaire
4
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.