American Horror Story: Cult

Eerste indruk American Horror Story: Cult

American Horror Story: CultGisterenavond was daar dan eindelijk het moment dat de eerste aflevering van American Horror Story: Cult werd uitgezonden en ik keek enorm uit naar alweer het zevende seizoen van een van mijn favoriete televisieseries. Ondanks dat ik weinig had met American Horror Story: Roanoke. Kan Cult weer het welbekende naargeestige sfeertje van de eerste seizoenen oproepen? En hoe gaat dit seizoen de tot nu toe losstaande delen laten samensmelten? Maar nog belangrijker is de vraag, hoe goed was de eerste aflevering?

In de eerste aflevering “Election Night” keren oude bekenden terug. Sarah Paulson speelt de rol van Ally, de eigenaresse van een restaurant die compleet instort als bekend wordt dat Donald Trump de nieuwe President van de Verenigde Staten is. Haar coulrofobie speelt op en al snel wordt zij in de supermarkt, maar ook over straat achterna gezeten door afzichtelijke clowns. Maar zijn deze clowns wel echt of hallucineert zij? In ieder geval zien wij haar ook vechten tegen haar angstaanvallen terwijl haar huwelijk met Ivy (Allison Pill) onder druk komt te staan.

Naast Paulson zien we ook Evan Peters die als altijd een kleurrijk personage speelt en opnieuw imponeert. Deze keer als de excentrieke Kai, een aanhanger van Trump die het alleen maar toejuicht dat er een complete chaos in zijn geliefde Verenigde Staten uitbreekt. Evenals in de voorgaande seizoenen start American Horror Story traag en het is dus nog niet duidelijk hoe deze personages in verband staan met elkaar. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit in de komende afleveringen duidelijker gaat worden.

In ieder geval begint American Horror Story: Cult promising met de terugkeer van de kenmerkende en ietwat naargeestige intro, maar ook met een aantal choquerende scènes. Naast de twee acteurs keert er ook een bekend personage terug dat hint naar de eerste samensmelting tussen Cult en de voorgaande seizoenen zoals Murder House, Freak Show en Hotel. De tijd zal leren of er ook echt een samensmelting gaat plaatsvinden, maar laten we er voor nu van uitgaan dat dit gaat gebeuren. Ik kijk in ieder geval uit naar episode twee die volgende week verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.