#Alive

#Alive (2020) recensie

#AliveZombie-films zijn er in overvloed. In de regel zenuwslopende horrorfilms waarin een selectief gezelschap probeert te ontkomen aan razende en naar bloed hunkerende mensen. Die door een uiterst besmettelijk virus zijn getransformeerd in hersenloze en moordlustige wezens en verantwoordelijk zijn voor het einde van de wereld zoals we die kennen. En ik heb goed nieuws voor je als je dit subgenre een warm hart toedraagt, want sinds kort staat op Netflix de sterke horrorfilm #Alive.

Wat zou jij doen als er van het één op het andere moment een virus uitbreekt en je aardige buren opeens transformeren in moordlustige wezens? Hoofdprotagonist Oh Joon-woo (Ah-In Yoo) weet wat hem in ieder geval te doen staat als het doemscenario realiteit wordt. Terwijl de mensen op straat elkaar te lijf gaan, barricadeert hij de deur van zijn appartementencomplex en rantsoeneert hij het beetje eten en drinken dat hij nog in huis heeft. Maar hij zal toch een keer zijn veilige haven moeten verlaten als zijn eten en drinken op is.

Het mooie aan #Alive is dat Oh Joon-woo een lotgenoot vindt in het buurmeisje aan de overkant. Die evenals hij haar voordeur heeft gebarricadeerd en met weinige middelen het probeert uit te zingen. Maar wanneer het eten en drinken opraakt en de moordende menigte hen op het spoor komt, besluiten zij om het gevaar te trotseren. Maar ze realiseren zich ook dat ze dit afschuwelijke avontuur alleen kunnen overleven door de handen ineen te slaan. Naast al dat buitensporige geweld en bloedvergieten, is er dus ook een beetje ruimte voor een vorm van romantiek. Dat #Alive een stuk interessanter maakt.

De Netflix Originals, die tot op heden zijn verschenen, zijn kwalitatief wisselend te noemen. Maar de door Il Cho geregisseerde horrorfilm is een uiterst vermakelijke horrorfilm en een aangename toevoeging op het zombie subgenre. De spanning is voelbaar, de make-up en visuele effecten zien er top uit en het verhaal is onderhoudend genoeg om de kijker gedurende anderhalf uur op het puntje van de stoel te houden. Hoewel dat ook de te danken is aan het uitstekende acteerwerk van Ah-In Yoo en Shin-Hye Park.

  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.