Bad-Moms-2_ps_1_jpg_sd-low

A Bad Moms Christmas (2017) recensie

Bad-Moms-2_ps_1_jpg_sd-lowIn A Bad Moms Christmas keren Mila Kunis, Kathryn Hahn en Kristen Bell terug als de ‘bad moms’ Amy, Carla en Kiki. Voor een nieuw avontuur waarin de drie vrouwen te maken krijgen met hoge stresslevels tijdens de feestdagen. Deze keer is het niet een zelfingenomen voorzitter van de ouderraad die de moeders tot waanzin drijft, maar de race tegen de klok om hun kinderen een perfecte Kerst te geven. Maar dat is nog niet het ergste wat hen kan overkomen.

Met nog maar een paar dagen te gaan hebben de moeders hun handen vol aan het organiseren van het perfecte kerstfeest. Er is geen tijd meer om de beest uit te hangen en te genieten terwijl zij allemaal te maken krijgen met hun eigen bemoeizuchtige moeders. Amy moet echt alles uit de kast trekken om haar overkritische moeder Ruth (Christine Baranski) te plezieren. Krijgt Kiki te maken met haar ietwat geobsedeerde moeder Sandy (Cheryl Hines) en krijgt Carla onaangekondigd bezoek van haar aan alcohol verslaafde moeder Isis (Susan Sarandon).

Ruth, Sandy en Isis zijn dan ook in het vervolg op de komedie Bad Moms de slechte moeders in het verhaal. De vrouwen die hun dochters tot waanzin drijven en onbewust het Kerstfeest verzieken. Het enige wat de feestdagen nog kan redden is als Amy, Carla en Kiki hun eigen plan trekken. Wat natuurlijk kwaad bloed zet bij hun ouders. In tegenstelling tot zijn voorganger, leunt Bad Moms 2 veel meer op het sentiment hoewel de terugkerende filmmakers Jon Lucas en Scott Moore het niet verzuimen om de film weer vol te proppen met seksgrappen en scheldpartijen.

Desalniettemin is A Bad Moms Christmas minder grappig en daarmee ook minder aantrekkelijk. Het is meer een sentimentele kerstfilm met een Bad Moms sausje, wat de kritische kijker naar binnen moet werken als een zoete peperkoek. De film heeft zeker zijn momenten, maar echt hilarisch wordt het nooit. En dat is een gemiste kans. Het mindere vervolg op Bad Moms is sinds kort verkrijgbaar op een kwalitatief goede en goedgevulde Blu-ray Disc.

Waardering: 2 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.