15 vragen blogathon

15FilmvragenBlogathonFilmblogger Nostra van DeFilmkijker.com plaatst binnenkort zijn 2000e post en dat is natuurlijk een enorme prestatie! Ik feliciteer hem dan ook van harte met het bereiken van deze mijlpaal. Ter gelegenheid van de 2000e post organiseert hij de 15 vragen blogathon waar ik als filmliefhebber en blogger graag aan meewerk.

Het idee van deze blogathon is om 15 vragen te beantwoorden die de lezer meer informatie geeft over de schrijver, blogger of filmrecensent die hieraan meedoet.

1.Van welke film hou je enorm en vol passie van?

Pulp Fiction is nog altijd mijn favoriet en een film die ik echt meerdere keren per jaar kan kijken. Waarom? De combinatie van nutteloze doch interessante dialogen, de humor en het excessieve geweld is enorm interessant terwijl het acteerwerk van onder andere John Travolta en Samuel L. Jackson fenomenaal is.

2. Welke film zal je nooit kijken?

Een kostuumdrama zal ik niet zo snel opzetten hoewel ik er wel een paar in de kast heb staan. Dit boeit mij totaal niet!

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

Demain tout commence heeft toch een enorme indruk op mij gemaakt en na afloop moest ik echt even bijkomen en mijn traantjes drogen.

4. Welke film raadt je anderen altijd aan?

Ik ben voor veel vrienden en kennissen een soort persoonlijk adviesbureau wat betreft films. Dus ik geef heel veel tips. Het is wel een beetje afhankelijk van de smaak van die persoon.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

Ja, dan kom ik toch al snel uit bij Arnold Schwarzenegger. Ik ben een fan.

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

Daniel Day-Lewis vind ik enorm overgewaardeerd. Hij speelt wellicht vol overtuiging, maar ik heb er bijzonder weinig mee.

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?

Zie vraag 5 hoewel ik altijd wel geïnteresseerd ben in het spreken met mensen uit de filmindustrie. Ik heb veel respect voor wat zij doen.

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

Makkie. Scarlett Johansson en Mila Kunis. En ik durf wel eerlijk uit te spreken dat ik Johnny Depp echt een charmante kerel vind.

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

Dat is lastig te beantwoorden, want laten we eerst eens kijken welk script we gaan verfilmen. Als we het hebben over een heerlijke foute actiefilm dan zie ik Schwarzenegger en Stallone graag naast elkaar, maar in een goede thriller zie ik veel liever een combinatie van Michael Douglas, Brad Pitt en Matthew McConaughey.

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

Over McConaughey gesproken. Ik was enorm onder de indruk van het eerste seizoen van True Detective. Mede te danken aan het acteerwerk van Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Daarnaast vind ik de duo’s Mel Gibson en Danny Glover in Lethal Weapon en Will Smith en Tommy Lee Jones in Men in Black erg leuk.

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?

Een absurd groot ruimteschip dat in mijn levensdagen niet gebouwd kan worden vind ik een prachtig podium. Daarom houd ik ook van films zoals Star Wars, Alien en Event Horizon.

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)

De jaren ’90 waar mijn liefde voor films is gegroeid.

13. “Chick flick” of actiefilm?

Actiefilm. Echter is een chick flick zoals Three to Tango ook wel een film waar ik van kan genieten.

14. Held, slechterik of anti-held?

Ik ben toch altijd wel voor de anti-held. De dude of chick die zijn stinkende best doet om egoïstisch te zijn, maar toch een klein hartje blijkt te hebben en de dag redt.

15. Zwart/wit of kleur?

Kleur hoewel er zwart/wit films zijn die meer indruk hebben gemaakt, omdat ze in zwart/wit zijn opgenomen.